MENÜ

25 Eylül 2012 Salı

PATATESLİ POĞAÇA


Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça


Malzemeler
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1,5 Çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağ
  • 100 Gr. Tereyağ
  • 1 Yumurta
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Mahlep (Ben ekledim)
İç Harç için;
  • 2 Orta Boy Patates
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Pul biber
Yapılışı
  • Öncelikle tereyağını oda ısısına getirin, yada çok kısık ateşte eritip, ılık hale gelene kadar bekleyin.
  • Yoğurt, zeytinyağ ve yumurta akını çırpma teli ile iyice çırpın. Tereyağınıda ekleyin ve biraz daha çırpın. (Tereyağ kesinlikle sıcak olmamalı, yumurta akını pişirebilir.)
  • Un ve kabartma tozunu azar azar ekleyin ve çok yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatarak 30 dk. dinlendirin.
  • Bu arada patatesleri haşlayın ve rendeleyin, tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyip karıştırın.
  • Hamurdan cevizden biraz irice parçalar koparıp, elinizde açın. Ortasına iç malzemeyi koyarak, kapatın ve yuvarlayın. Yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile ile karıştırıp, inceltin ve poğaçaların üzerine sürün. Çörek otu, susam veya haşhaş tohumu ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30-35 dk. rengi turuncuya dönene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder