Patatesli Poğaça
Malzemeler
- 2,5 Su Bardağı Un
- 1,5 Çay Bardağı Yoğurt
- 1 Çay Bardağı Zeytinyağ
- 100 Gr. Tereyağ
- 1 Yumurta
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Mahlep (Ben ekledim)
İç Harç için;
- 2 Orta Boy Patates
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1/2 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Çay Kaşığı Pul biber
Yapılışı
- Öncelikle tereyağını oda ısısına getirin, yada çok kısık ateşte eritip, ılık hale gelene kadar bekleyin.
- Yoğurt, zeytinyağ ve yumurta akını çırpma teli ile iyice çırpın. Tereyağınıda ekleyin ve biraz daha çırpın. (Tereyağ kesinlikle sıcak olmamalı, yumurta akını pişirebilir.)
- Un ve kabartma tozunu azar azar ekleyin ve çok yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatarak 30 dk. dinlendirin.
- Bu arada patatesleri haşlayın ve rendeleyin, tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyip karıştırın.
- Hamurdan cevizden biraz irice parçalar koparıp, elinizde açın. Ortasına iç malzemeyi koyarak, kapatın ve yuvarlayın. Yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile ile karıştırıp, inceltin ve poğaçaların üzerine sürün. Çörek otu, susam veya haşhaş tohumu ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30-35 dk. rengi turuncuya dönene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder