MENÜ

25 Eylül 2012 Salı

Krem Şantili Kurabiye


Sade ve Kakaolu Krem Şantili Kurabiye

Sade Krem Şantili Kurabiye



Atölye Odam :)



Sade Krem Şantili Kurabiye

SADE KREM ŞANTİLİ KURABİYE

Malzemeler (ortalama 25 kurabiye için)

  • 2 Paket (1 Kutu) Sade Krem Şanti

  • 1 Su Bardağı (200 ml.) Sıvı Yağ (fındık yağı kullandım)

  • 2 Su Bardağı Un

  • 1 Su Bardağı (ince kırılmış) Fındık

  • Pudra Şekeri (üzerine serpmek için)

Yapılışı

  • Krem şantileri (toz halde) derin bir kaba koyun.

  • Üzerine sıvıyağı ekleyin ve çırpma teli ile biraz (birbirine karışıncaya kadar) çırpın.

  • Unu eleyerek ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar yoğurun.

  • Fındıkları ekleyip, çok az daha yoğurun.

  • Hamuru buzdolabında yarım saat kadar bekletin.

  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerine hafifçe bastırın.

  • Yağlı kağıt serilmiş ya da hafifçe yağlanmış tepsiye bir parmak boşluk bırakacak şekilde dizin.

  • Üzerlerine çatalla bastırarak şekil verin.

  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dk. pişirin.

  • Kurabiyeler iyice soğuyunca üzerlerine bir çay süzgeci yardımı ile pudra şekeri serpin.

Not; Kurabiyelerin pişip pişmediğini anlamak için, altına bakın, hafifçe pembeleşmiş ise pişmiş demektir. Kurabiye fırından ilk çıktığında çok yumuşak olacaktır, bu sizi yanıltmasın, bekleyince soğuyup, sertleşecekler.

Kakaolu Krem Şantili Kurabiye

KAKAOLU KREM ŞANTİLİ KURABİYE

Malzemeler

  • 2 Paket (1 Kutu) Kakaolu Krem Şanti

  • 1 Su Bardağı (200 ml.) Sıvı Yağ (fındık yağı kullandım)

  • 2 Su Bardağı Un

  • 1 Su Bardağı (iri kırılmış) Ceviz

  • ½ Su Bardağı Damla Çikolata

  • ½ Çay Kaşığı Türk Kahvesi

Yapılışı

  • Krem şantileri (toz halde) derin bir kaba koyun.

  • Üzerine sıvıyağı ve kahveyi ekleyin ve çırpma teli ile biraz (birbirine karışıncaya kadar) çırpın.

  • Unu eleyerek ekleyin ve hamur toparlanıncaya kadar yoğurun.

  • Ceviz ve damla çikolataları ekleyip, çok az daha yoğurun.

  • Hamuru buzdolabında yarım saat kadar bekletin.

  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerine hafifçe bastırın.

  • Yağlı kağıt serilmiş ya da hafifçe yağlanmış tepsiye bir parmak boşluk bırakacak şekilde dizin.

  • Üzerlerine çatalla bastırarak şekil verin.

  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dk. pişirin.
Kakaolu Krem Şantili Kurabiye

KAYNAKÇA :http://hunerlibayanlar.blogspot.com/2011/04/sade-ve-kakaolu-krem-santili-kurabiye.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder