MENÜ

25 Eylül 2012 Salı

Tiramisu


Tiramisu

Tiramisu


Malzemeler

Pandispanya için;

  • 4 Adet Yumurta
  • 4 Türk Kahvesi Fincanı Şeker
  • 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
  • 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Ara Kreması için;
  • 3 Su Bardağı Süt
  • 2 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 2 Tatlı Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Yumurta Sarısı
  • 1 Paket Labne Peyniri
Islatmak için;
  • 1 Su Bardağı Kaynar Su
  • 1 Yemek Kaşığı Neskafe
  • 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
YapılışıPandispanya için;
  • Yumurtaları, şekeri ve kaynar suyu krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. (vaktiniz var ise, yumurta aklarını cam kasede, krem şanti kıvamına gelinceye kadar, yumurta sarılarınıda şeker ile şeker eriyinceye kadar çırpın. sonra ikisini birleştirip, yağı ve yoğurdu ekleyerek çok az daha çırpın)
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu birlikte eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin. Çok az karıştırın. Katı yağ ile yağlayıp, unladığınız kalıba dökün (Ben 24 cm.lik kelepçeli kalıp kullandım) 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, yaklaşık 35-40 dk. kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (Kekin ortası daha geç pişiyor, ortasının çökmemesi için en az 25 dk. fırının kapağını açmayın.)
  • Kekiniz ılınınca ızgara tel üstünde soğutun ve strech film ile sararak, buzdolabına kaldırın. (1 gün dinlenirse çok daha güzel oluyor.)
Krema için;
  • Tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte, çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca, altını kapatın. Labne peynirini ekleyin, hızlıca karıştırarak, peynirin karışmasını ve kremanın ılınmasını sağlayın.
Tiramisu için;
  • Kekinizi ortadan ikiye bölün ve hazırladığınız neskafenin yarısı ile birinci katı ıslatın. (Bu aşamada yumurta için kullanmadığınız bir yumurta fırçası ile sürmeniz çok iyi olur, böylelikle kekin her yerini eşit bir şekilde ıslatmış olursunuz.)
  • Kremanın yarısını dökün ve kekin ikinci yarısını kapatın. Kekin ikinci katınıda kalan neskafe ile ıslatın. Kalan kremayıda döküp, kaşıkla üzerinde daireler çizerek eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
  • Bir çay süzgecine kakao koyun ve kremanın üzerine serpin.
  • Tiramisuyu buzdolabında en az bir gün mümkünse 2 gün dinlendirdikten sonra servis yapın.
Notlar;

& Tiramisu'yu kendi yaptığım kek ile oldukça beğendim ama nedense hazır satılan Uno Pastaban lar ile yaptıklarım sanki daha bir güzeldi. Siz de isterseniz benim tarifimle yada kendi pandispanya tarifiniz ile deneyebilir, vaktiniz yok ise hazır pastaban ile yapabilirsiniz.
Pandispanya yaparken, her zaman yumurta adedi ile un, şeker miktarını aynı tutardım ama son zamanlarda kakaolu pandispanya yapıyorsam, kakao miktarı kadar unu azaltıyorum, bu şekilde yumuşacık oluyor.

KAYNAKÇA:http://hunerlibayanlar.blogspot.com/2007/10/tiramisu.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder