ELMALI TART
Malzemeler
Hamuru için;
- 250 Gr. Tereyağ veya Margarin
- 1 Adet Yumurta
- 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
- 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 3 Su Bardağı Un
İç Harcı için;
- 3 Adet (orta boy) Elma
- 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
- 1/2 (yarım) Su Bardağı Ceviz
- 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
Yapılışı
- Tüm hamur malzemeleri ile (yağ oda sıcaklığında yumuşamış olacak) unu azar azar ekleyerek, yumuşak bir hamur yoğurun.
- Elmaları rendeleyin, tarçın, ceviz ve şeker ile harmanlayın.
- Hamuru iki eşit parçaya ayırın, bir parçasını, mini fırın tepsisine veya bir borcama yayın. Üzerine elmalı harcı yayın. Diğer hamuru da açarak, harcın üzerine yayın.
- 180 derece de ısınmış fırında 25-30 dk. üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkıp, biraz ılınınca üzerine pudra şekeri serpin.
- İsterseniz, hamuru iki eşit parçaya ayırmayabilir, üstü için daha az hamur ayırarak, üzerini kafes şeklinde de yapabilirsiN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder