MENÜ

25 Eylül 2012 Salı

ELMALI TART



Serpil & Selahattin Tuncay - Kahvaltı (09.08.09)

ELMALI TART

Malzemeler
Hamuru için;
  • 250 Gr. Tereyağ veya Margarin
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 3 Su Bardağı Un
İç Harcı için;
  • 3 Adet (orta boy) Elma
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 1/2 (yarım) Su Bardağı Ceviz
  • 2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
Yapılışı
  • Tüm hamur malzemeleri ile (yağ oda sıcaklığında yumuşamış olacak) unu azar azar ekleyerek, yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Elmaları rendeleyin, tarçın, ceviz ve şeker ile harmanlayın.
  • Hamuru iki eşit parçaya ayırın, bir parçasını, mini fırın tepsisine veya bir borcama yayın. Üzerine elmalı harcı yayın. Diğer hamuru da açarak, harcın üzerine yayın.
  • 180 derece de ısınmış fırında 25-30 dk. üzeri ve altı kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkıp, biraz ılınınca üzerine pudra şekeri serpin.
  • İsterseniz, hamuru iki eşit parçaya ayırmayabilir, üstü için daha az hamur ayırarak, üzerini kafes şeklinde de yapabilirsiN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder