MENÜ

19 Temmuz 2012 Perşembe

TAVUKLU YOĞURTLU SALATA


Yoğurtlu salataları çok sevdiğim için yeşil kivi sitesinde bulduğum bu tarifi yine bir misafirim geldiği zaman denedim ve sonuç süperdi. Çay saatlerinde vazgeçilmez olacağını düşünüyorum.
Malzemeler:
  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 tane havuç (Ben garnitur kullandım)
  • 1 kutu mısır konservesi
  • 5-6 tane kornişon turşu
  • 2 tane salatalık
  • 3-4 diş sarımsak ( Ben sarımsak koymadım)
  • 4-5 dolu yemek kaşığı yoğurt
  •  biraz dereotu
Yapılışı:
  1. Tavuk etini haşlayın ve soğutup küp küp doğrayın.
  2. Havucu soyun, küşük küplere kesip haşlayın, bezelyeleri de haşlayın ve ikisini de soğuk suyun içine atıp süzdürün veya hiç uğraşmadan direk hazır garnıtur ekleyın :)))
  3. Sarımsakları ezin, turşuları küçük doğrayın. Salatalıkları küçük küp kesin.
  4. Tüm malzemeyi karıştırın ve buzdolabında biraz dinlendirip servis edin.
Not:Servisten en fazla bir saat önce bütün malzemeleri karıştırmaya özen gösterin çünkü yoğurt sulanma yapabilir.


Devamı: http://yesilkivi.com/?p=1831#ixzz213s04NsS

1 yorum:

  1. Bu salatayı da arşive ekleyeceğim :)

    Çok pratik ve güzel bir salataymış..
    Ellerine sağlık Sevilayçım:)

    YanıtlaSil