Yoğurtlu salataları çok sevdiğim için yeşil kivi sitesinde bulduğum bu tarifi yine bir misafirim geldiği zaman denedim ve sonuç süperdi. Çay saatlerinde vazgeçilmez olacağını düşünüyorum.
Malzemeler:
- 1 parça tavuk göğsü
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 tane havuç (Ben garnitur kullandım)
- 1 kutu mısır konservesi
- 5-6 tane kornişon turşu
- 2 tane salatalık
- 3-4 diş sarımsak ( Ben sarımsak koymadım)
- 4-5 dolu yemek kaşığı yoğurt
- biraz dereotu
Yapılışı:
- Tavuk etini haşlayın ve soğutup küp küp doğrayın.
- Havucu soyun, küşük küplere kesip haşlayın, bezelyeleri de haşlayın ve ikisini de soğuk suyun içine atıp süzdürün veya hiç uğraşmadan direk hazır garnıtur ekleyın :)))
- Sarımsakları ezin, turşuları küçük doğrayın. Salatalıkları küçük küp kesin.
- Tüm malzemeyi karıştırın ve buzdolabında biraz dinlendirip servis edin.
Not:Servisten en fazla bir saat önce bütün malzemeleri karıştırmaya özen gösterin çünkü yoğurt sulanma yapabilir.
Devamı: http://yesilkivi.com/?p=1831#ixzz213s04NsS
Bu salatayı da arşive ekleyeceğim :)
YanıtlaSilÇok pratik ve güzel bir salataymış..
Ellerine sağlık Sevilayçım:)