MENÜ

25 Eylül 2012 Salı


Pudingli Kek

Pudingli Kek


Malzemeler
  • 4 Adet (orta boy) Yumurta
  • 1 Su Bardağı (200 gr.) Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı (200 ml.) Süt ya da Yoğurt (her iki şekilde de güzel oluyor)
  • 1 Su Bardağı (200 ml.) Sıvı Yağ (tercihen Fındık Yağı)
  • 2 Su Bardağı (250 gr.) Un
  • 1 Paket Kakaolu Puding
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Yapılışı
  • Oda sıcaklığındaki yumurtaları, şekerle, şeker tamamen eriyip, karışım mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpın.
  • Süt (ya da yoğurdu) ekleyin, biraz daha çırpın.
  • Sıvı yağı ekleyin, biraz daha çırpın.
  • Ayrı bir kaba, un, kabartma tozu ve pudingi birlikte eleyin.
  • Unlu karışımı, sıvı karışıma ekleyin ve çok az daha çırpın.
  • 25x25 cm. civarında kare bir borcamın, tabanına yağlı kağıt serin. Karışımı boşaltın.
  • Önceden ısınmış, 180 derece fırında, 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Pudingli Kek

Puding olarak; sadece kakaolu değil, muzlu, çilekli, hindistancevizli yani tüm çeşitler ile yapabilirsiniz. Hepsi de çok nefis oluyor.
Marka olarak ise; Dr.Oetker’in bitter çikolata parçalı kakaolu puding’ini kullanmanızı özellikle öneririm.
Dr.Oetker’in her ürününü çok beğeniyorum, daha öncede sayısız kez söz ettim, puding konusunda ise aşmış durumdalar :)
İnternette okuduğum bir cümleye aynen katılıyorum; “Dr.Oetker artık profesör olsun!” :))

Pudingli Kek

Keki; tarifteki gibi Borcam’da yaparsanız fotoğraftaki gibi iri 16 dilim,
Klasik dilimli kek kalıbında yaparsanız; 20 dilim,
Muffin kalıbında pişirirseniz 12-14 adet civarında oluyor.

Pudingli Kek


KAYNAKÇA :http://hunerlibayanlar.blogspot.com/search/label/KEKLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder