MENÜ

2 Kasım 2011 Çarşamba


Hatice'nin Gercek Pastane Pogacasi (Karakoy Pogacasi Tadinda)


Hatice'nin o guzel ikramlarinin bilmeyeniniz yoktur sanirim. Kayseri'li olmasindan mi kaynakli bilemiyorum ama yaptigi ne olursa olsun hepsi birbirinden lezzetli oluyor. Daha onceden baska bir tarifini daha vermistim, ona da buradan ulasabilirsiniz. Kizi da esi de cok ama cok sansli benden soylemesi :) ee tabi evine misafir olanlar da :D

Neysenik gelelim tarifimize, Hatice'ninkiler kadar guzel yapamasamda ve her yaptigimda ortaya bambaska ama hepside birbirinden lezzetli olsada arsivimde bulunmasi ve de tarifi merak edenler acisindan siteye eklemeye karar verdim.

Hatice'ye her gittigimde "ne olur bana o pogacandan yapsana" diyordum, o da sagolsun benim bu istegimi her defasinda yerine getiriyordu, tarifi vermis olsada kendisinin yaptiklarina herzaman talibim :)

Gelelim tarifimize

  • 1 paket 250 gr tereyagi (2 stick)
  • 2 yumurta (sarilardan biri ustune kalanlar icine)
  • 1 cay bardagi siviyag (en kucuk boy cay bardaklarindan)
  • 1 cay bardagi yogurt
  • 1 cay bardagi sut
  • 1,5 tatli kasigi maya
  • 1 cay kasigi seker
  • 1,5 tatli kasigi tuz
  • Yaklasik 4 cup un (1 kg)
Ic Malzemeleri
  • 1.5 cup (Buyuk su bardaklarindan) kirik peynir
  • Arzuya gore istediginiz kadar maydonoz.
Uzerini suslemek icin susam

Yapilisi

Ilk olarak tereyagimizi ocagin uzerinde veya mikrodalgada eritelim. Tereyagi erirken, ilik bir caybardagi sutun icine seker ve mayayi ekleyip karistiralim. Yoguracagimiz kabin icerisine cay bardagini koyup bekleyelim. (En kucuk cay bardagi dedim malzemeler kisminda ama bende en kucugu olmadigi icin bu bardagin yarisindan biraz fazla sut koydum. Resim sizi yaniltmasin)


Mayamiz kabrana kadar bekleyelim.



Sirasiyla kalan malzemelerimizi yogurma kabina ekleyelim ve karistiralim.



Erittigimiz tereyagi elimizin dayanabilecegi ilikliga geldiginde yogurma kabimizdaki malzemelere ilave edip karistiralim.


Unumuzu eleyerek yavas yavas dokup puruzsuz bir hamur elde edelim.

Diger mayali hamurlardan farkli olarak hamuru yogurduktan hemen sonra sekil vermemiz gerekiyor. Olmasini Istedigimiz buyuklukte hamurdan parca alarak elimizin ortasinda hamuru acip icine ic harcini koyup bohca seklinde yukari toplayip elimizde nazikce yuvarladiktan sonra agzi kapali kismi asagi gelecek sekilde aralikli olarak tepsiye diziyoruz.


Uzerlerine yumurtanin sarisini surup catalin ters yuzuyle sekil vererek arzuya gore uzerine susam serpiyoruz ve hamurmuzun mayalanmasi icin tepside yaklasik 1,5 saat bekletiyoruz.


Resimden de anlasilacagi uzere pogacalarimiz kabarmislar ve aralarinda bosluk kalmayacak sekilde tepsiyi guzelce doldurmuslar, iste son asama :)


Onceden isitilmis 350 F- 175°'de pogacalarimizin uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz.

Afiyet olsun.
alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder